§Votre_drive_intermarche_171004§

Zaloguj

Tartaletki z owocami i budyniowym kremem

Tartaletki z owocami i budyniowym kremem
  • 40 min
  • 4 osoby
  • Łatwy

§Ingredients_171010§

szklanka ugotowanego, ostudzonego budyniu śmietank

100g miękkiego masła

3 łyżki cukru

Składniki

1 kiwi

garść borówek amerykańskich

pół granata

opakowanie ciasta kruchego Henglein

1 banan

kilka winogron

  • Średni

Préparation

Masz ochotę na smaczny i łatwy w przygotowaniu deser? Zaskocz znajomych i przygotuj kruche tartaletki wypełnione delikatnym budyniowym kremem w towarzystwie kolorowych owoców. Niebo w gębie! KROK 1. Foremki do tartaletek wyłóż kruchym ciastem. By ciasto nie wyrosło, należy położyć na nie papier do pieczenia, a następnie wysypać obciążenie w postaci kulek ceramicznych (lub fasoli, ryżu). Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez ok. 20 minut. Następnie wyjmij i wystudź. KROK 2. Miękkie masło ucieraj z cukrem na puszysty krem. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj stopniowo po łyżce budyniu. KROK 3. Banana i pokrój go w plasterki, kiwi obierz ze skórki i pokrój w półplasterki, oddziel pestki z granata, winogrona przetnij na pół i usuń pestki. KROK 4. Każdą tartaletkę wypełnij kremem, a wierz udekoruj owocami.

préparer sa recette
Veuillez patienter