§Votre_drive_intermarche_171004§

Zaloguj

Francuska Quiche

Francuska Quiche
  • 20 min
  • 30 min
  • 4 osoby
  • Średni

§Ingredients_171010§

gotowe ciasto francuskie

100 g boczku

2 cukinie

1 słoik zielonych oliwek bez pestek

2 pory

Składniki

3 jajka

100ml śmietanki min 30%

1 camembert

gałka muszkatołowa

sól, pieprz

  • Średni

Préparation

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Gotowe ciasto francuskie wyłóż na spód okrągłej ceramicznej formy wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuj widelcem. Cukinie pokrój w kostkę, a por w piórka – następnie podsmaż wraz z boczkiem przez około 5 min i przełóż na ciasto francuskie. W osobnym naczyniu roztrzep jaja i dodaj dwa rodzaje śmietany. Całość dopraw łyżeczką gałki muszkatołowej, szczyptą soli i pieprzu. Tak powstałą masę wlej do formy. Ser camembert pokrój w plasterki i ułóż na wierzchu potrawy. Całość udekoruj oliwkami. Gotowy quiche piecz w piekarniku około 30 minut do momentu zarumienienia. Po wyjęciu z pieca odczekaj 3-4 minuty przed podaniem. 
préparer sa recette
Veuillez patienter